Alkalmazott Művészeti Intézet

Nyugat-magyarországi Egyetem

 

Kategória: Diplomamunka, magazin, fotó

Tantárgy: Diplomamunka

Szemeszter: 2009–2010 | 02

Témavezető: Nádai Ferenc, Orosz István

 

GALAKTIKA MAGAZIN

E patinás magyar sci-fi magazin immár 38 éves múltra tekint vissza: az 1972-ben antológiának induló kiadvány 1985-re kultikus jelentőségű magazinná vált. Az új arculat kialakításával szerettem volna, hogy a tartalom mellett formailag is egy minőséget képviseljen, és rangos magazinhoz méltón a modern kor követelményeinek megfelelően egyfajta visszafogottságot, de egyben eleganciát is sugározzon. Az elkészült logo, layout, weblap és illusztrációk is magukon hordozzák ezeket a jegyeket.

 

Galaktika címfeliratok, emblémák

A korai logotervekből kialakított

"Európa legjobb Sci-Fi magazinja" embléma

 

Félig véletlenül, félig előre eltervezetten, találtam rá az illusztrációim alapjait képező anyagokra: a cukorra, sóra, almára. Ezekből a természetes és konyhai anyagokból építettem fel képeimet.

 

Az illusztrációk többsége fekete fotókartonra szórt kristálycukorból kialakított galaxisok, csillagrendszerek fotói. Ahogy egyre inkább kihasználtam ezen anyagokban rejlő lehetőségeket, úgy fedeztem fel újakat is: a tükröt, az üveglapot, a kukoricapelyhet, és a kamera különböző szögekben való beállítását is. A tükörrel, üveglappal és a fényképezőgép döntésével kezdtek el igazán élni a képek; ezáltal valóban térbe kerültek, és hihetetlen mélységek ábrázolása vált lehetővé.

 

 

Link

Megosztás: